Vi söker en affärsutvecklare som vill vara med och utveckla en hållbar industri i Gävleborg

Har du ett coachande förhållningssätt och brinner för företagsutveckling? Då kan du vara den affärsutvecklare vi söker!

IUC Gävleborg är ett industriellt utvecklingscentrum med uppdrag att stärka tillväxt och konkurrenskraft i industriföretag i Gävleborg. Vårt uppdrag är att arbeta nära företagen genom att lyssna, fånga upp behov och hitta smarta vägar för konkreta utvecklingsinsatser. Detta gör vi genom att vara en neutral mötesplats mellan näringslivet, akademin och den offentliga sektorn.

Dina arbetsuppgifter
Som affärsutvecklare möter du företag för att lyssna av deras behov och utmaningar och ge förslag på riktade insatser. I projektet finns en portfölj av åtgärder att tillgå och insatserna skräddarsys utifrån företagens behov. Det kan vara inom områden som omställning mot hållbar produktion, produktivitetshöjning, marknads- och tjänsteutveckling och organisationsutveckling. Tillsammans med övriga kollegor så är du också med och driver andra typer av insatser i verksamheten; tex seminarier, workshops och nätverk.

Att aktivt omvärldsbevaka ytterligare möjligheter till stöd för företagen ingår också i ditt arbete.

Som projektmedarbetare ansvarar du också för att medverka till att projektets mål uppfylls samt att dokumentera och rapportera insatser och resultat.

Din profil
Vi ser att du har god samarbetsförmåga och gillar att dela med dig av dina kunskaper. Du entusiasmerar, är pedagogisk och kommunikativ samt har erfarenhet av att skapa förtroendefulla relationer. För att möta framtidens krav på omställning så vill vi att du har hållbarhetstänket med dig i vardagen.

Du är van att både initiera, driva och utveckla processer. Du är självgående och tar ansvar för dina egna arbetsuppgifter på ett strukturerat och resultatorienterat sätt.

Vi ser gärna tidigare erfarenhet av att ha arbetat med affärsutveckling eller av att med ett coachande förhållningssätt drivit olika förändringsprocesser som till exempel en organisationsförändring/utveckling. Erfarenhet och kunskaper om hållbarhetsarbete och/eller digitalisering är meriterande.

Du har erfarenhet av industrin samt förståelse för vilka utmaningar ett företag möter i sin vardag för att öka sin konkurrenskraft.

Du har goda kunskaper i Office-paketet och behärskar svenska i både tal och skrift. Dessutom behöver du vara noggrann och tålmodig då jobbet innehåller en hel del administration.

Utbildning
Gymnasieutbildning. Högre utbildning inom relevant område är meriterande.

Om IUC Gävleborg och Företagsutbildarna
Industriellt Utvecklingscentrum i Gävleborg (IUC Gävleborg) är en verksamhet som sedan 2021 ägs och drivs av Företagsutbildarna i nära samverkan med Sandbacka Science Park och Propell/Rise. Verksamheten stöds och finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Gävleborg och Företagsutbildarna.

Läs gärna mer om IUC Gävleborg och Företagsutbildarna på iucgavleborg.se respektive foretagsutbildarna.se Där hittar du också mer information om projektet.

Projektet Smart Industri bredd
Projektet Smart Industri bredd har ett fokus på att möjliggöra och stötta omställningen i framför allt de små tillverkande företagen i Gävleborg. Med utgångspunkt från företagens behov stöttar projektet upp med direkta och indirekta utvecklingsinsatser. Samverkan sker med IUC Dalarna och IUC Stål & Verkstad i Värmland som har motsvarande delprojekt i sina län. Projektet finansieras av EU:s regionala utvecklingsfond, Region Gävleborg, Region Dalarna och Region Värmland.

Övrigt
Titel: Affärsutvecklare
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillträde snarast fram till 2023-10-31
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning med eventuell möjlighet till förlängning
Placering: Då projektet kommer att jobba med uppsökande verksamhet hos företag i hela Gävleborg förväntas du vara rörlig. Vi har kontorsplats i Hudiksvall och på Sandbacka Science Park i Sandviken.
Krav: B-Körkort, tillgång till egen bil.

Kontakt
Har du några frågor om tjänsten kontakta verksamhetsledare Carina Åkerberg på 070-191 25 27 eller [email protected].

Skicka din ansökan till [email protected]. Vi vill ha din ansökan senast 2022-09-05.

Dela via Facebook
Dela via Twitter
Dela via LinkedIn