Sök
Stäng denna sökruta.

Vi söker en Affärs- och industriutvecklare till IUC Gävleborg

Affärs- och Industriutvecklare – IUC Gävleborg

Vill du vara med och utveckla en mer hållbar och konkurrenskraftig industri i Gävleborg? Har du praktisk erfarenhet från industrin och ett coachande förhållningssätt? Vi hjälper företag och människor att utvecklas och behöver fler industriutvecklare. Vi skapar relationer och nätverk för aktivt kompetensbyggande, kartlägger behov och tillhandahåller utbildning.

Vi söker dig som är i mitten av din karriär och som vill bredda både dina färdigheter och nätverk. Har du flerårig erfarenhet inom t.ex. värdeflödesoptimering, produktionsplanering, produktionsteknik och hållbarhetsfrågor i både teori och praktik är du välkommen att höra av dig till oss. 

Dina arbetsuppgifter

Som affärs- och industriutvecklare hos oss möter du dagligen företag och lyssnar av deras behov och utmaningar för att sedan föreslå och vägleda till rätt insats. I verksamheten och i samverkan med andra aktörer finns en portfölj av åtgärder att tillgå och insatserna skräddarsys utifrån företagens behov och kan vara inom områden som produktionseffektivisering, produktutveckling, marknads- och tjänsteutveckling, organisationsutveckling, kompetensfrågor mm. Du kommer ha kontakt med många olika typer av företag inom tillverkningsindustrin. Tillsammans med övriga kollegor så är du också med och genomför andra typer av insatser i verksamheten; tex seminarier, workshops och nätverk baserat på de behov av omställning som framkommit i dialog med företagen.

Att aktivt omvärldsbevaka ytterligare möjligheter till stöd för företagen ingår också i ditt arbete. 

Då verksamheten aktivt driver olika utvecklingsprojekt så ansvarar du också för att medverka till att de olika projektens mål uppfylls samt att dokumentera och rapportera insatser och resultat till eventuella projektägare och finansiärer. 

Din profil

Du får gärna ha flera års arbetslivserfarenhet inom t.ex. tillverkande industri eller liknande. Eftergymnasial utbildning krävas. Du har förståelse för förutsättningarna för små- medelstora företag. Eftersom vi söker flera profiler kan du ha kunskap inom flera områden, gärna kombinationer av färdigheter, som t.ex. 

  • Att leda produktionplanering, Lean/SixSigma, avancerad produktionsteknik, produktioneffektivisering, logistik, värdeflödesoptimering etc.
  • Både teoretiskt och praktiskt hållbarhetsarbete i företag utifrån de omställningskrav som blir allt tydligare och nödvändiga, t.ex. GHG, Scope1-2-3, LCA, Väsentlighetsanalys, lagkravsfrågor rapportering mm, 
  • Utbildning, coaching, behovsanalys, problemlösning, revision och kultur- och värdegrundsfrågor.

Du bör ha vana av att både initiera, driva och utveckla processer. Du är självgående och tar ansvar för dina egna arbetsuppgifter på ett strukturerat och resultatorienterat sätt. 

Samverkan med företag och aktörer i det företagsfrämjande systemet är central i arbetet. För att lyckas ser vi därför att du har god samarbetsförmåga och brinner för att dela med dig av dina kunskaper och utveckla andra. Du entusiasmerar, är pedagogisk och kommunikativ samt har erfarenhet av att skapa förtroendefulla relationer. 

Förutsättningar och ansökan

Vi förstärker nu vårt team med ytterligare industriutvecklare.  Vi rekryterar löpande så kom gärna in med din ansökan så snart du kan. 

Då vi jobbar med små och medelstora tillverkande företag i hela Gävleborg förväntas du vara rörlig i länet. Vi har kontorsplats i Hudiksvall och på Sandbacka Science Park i Sandviken, med möjlighet till hybridarbete. 

Du behöver ha B-körkort med tillgång till egen bil samt vara obehindrad i det svenska språket. Hos oss är jämlikhet och mångfald viktigt när vi bygger laget. 

Vi rekryterar löpande så tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen, den 31 augusti. Är du intresserad – sök tjänsten redan idag! Du ansöker direkt till verksamhetschef IUC Gävleborg, Carina Åkerberg: [email protected].

Om företaget

IUC Gävleborg är sedan mitten av 2021 en del av Företagsutbildarna. En ekonomisk förening som ägs av drygt 160 medlemsföretag och som jobbar aktivt med olika utbildnings- och utvecklingsinsatser för företag. Vi tror på kompetens genom samverkan och har en vision om att långsiktigt stärka konkurrenskraften för individ, företag och samhälle.

Dela via Facebook
Dela via Twitter
Dela via LinkedIn