Sök
Stäng denna sökruta.

Ta del av Industrirådets rapport

En uppmaning till dig som kan påverka dimensionering av utbildning i Gävleborg. Ta del av Industrirådets rapport ”Industrins kompetensbehov – efterfrågade yrkesroller & kompetenser 2024-2027″
 
Vi på IUC Gävleborg är ett industriellt utvecklingscentrum med uppdrag att stärka tillväxt och konkurrenskraft i industriföretag i Gävleborg. En central fråga för just tillväxt och konkurrenskraft, är tillgång till arbetskraft med rätt kompetens i vår region. Därför vill vi bidra till bred kunskap om hur behoven ser ut just nu och framåt inom industrin.
 
Det gör vi denna gång gör vi det alltså genom att uppmana dig som kan påverka dimensionering av utbildning i vår region att ta del av Industrirådets rapport ”Industrins kompetensbehov – efterfrågade yrkesroller & kompetenser 2024-2027″, ett resultat av en landsomfattande undersökning som Industrirådet nyligen låtit Demoskop genomföra.
 
I rapporten presenteras:
– Hur företagen bedömer kompetensläget.
– Hur många som behöver rekryteras inom de vanligaste yrkesrollerna.
– Vilka kompetenser som är mest efterfrågade.
– Exempel på vilka regionala data som finns.
 
Rapporten är ett tydligt bidrag till de underlag som behövs för dimensionering av utbildningar som möter industrins behov, med förslag och som sträcker sig från grundskolan till högre utbildning.
 
 
Klicka HÄR länken för att komma till rapporten i sin helhet.

Dela via Facebook
Dela via Twitter
Dela via LinkedIn