Nyheter

300 omställningsintervjuer med industriella SMF
Intervjuer med 300 små och medelstora industriföretag över hela landet ger inblick i industrins utmaningar och möjligheter. Nätverket IUC Sverige har nu tagit fram en tredje rapport om hur Sveriges små och medelstora industriföretag arbetar med hållbarhet. Rapporten bygger på intervjuer som genomförts inom ramen för Omställningslyftet.

Nytt projekt ska höja kompetenskraften för industrin i Norra Mellansverige
För att tillgodose såväl de långsiktiga som de kortsiktiga behoven av kompetensutveckling för länets små & medelstora industriföretag kommer nu ett brett spann av utbildningar erbjudas via projektet Kompetenskraft industri Norra Mellansverige.

200 omställningsintervjuer med små och medelstora industriföretag
Intervjuer med 200 små och medelstora industriföretag över hela landet ger inblick i industrins utmaningar och möjligheter. Nätverket IUC Sverige har nu tagit fram en rapport om hur Sveriges små och medelstora industriföretag arbetar med hållbarhet. Rapporten bygger på intervjuer som genomförts inom ramen för Omställningslyftet.

Automationscheck för utveckling
Är ni ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkning mot högre grad av automatisering eller robotisering? Då kan ni söka ekonomiskt stöd i form av automationscheckar för att ta in extern kompetens för att få hjälp att utveckla ert arbete med detta.

Omvärldsbevakning januari 2023: Kärnkraft, Metaverse och cybersäkerhet i fokus
I samverkan med Kairos Future erbjuder vi på IUC Gävleborg omvärldsbevakning och trendspaning. Fokus ligger på trender som påverkar svensk industri.

Yrkeshögskoleutbildningar för regionens teknik- och industriföretag
Den 12 januari presenterade Myndigheten för Yrkeshögskolan, MYH, de nya utbildningar som beviljats för start under 2023.

Kompetenskraft för industrin i Norra Mellansverige
I mars 2023 startar Kompetenskraft Industri NMS (Norra Mellansverige). En bred satsning på kompetensutveckling för små och mellanstora industriföretag i Norra Mellansverige.

Omvärldsbevakning september 2022: Geotermisk energi, digitala tvillingar och batterier i fokus för höstens trendspaningar
I samverkan med Kairos Future erbjuder vi på IUC Gävleborg omvärldsbevakning och trendspaning. Fokus ligger på trender som påverkar svensk industri.

Storsatsning för att underlätta företagens klimatomställning
Tillväxtverket satsar nu, tillsammans med RISE, SISP, Energikontoren, IUC och IVL, totalt ca 150 Mkr för att coacha, inspirera och synliggöra för företag och organisationer vilka steg som kan tas för att komma vidare i klimatomställningen. Satsningen riktar sig främst till små och medelstora företag och syftar till att visa på affärsmöjligheter och skapa konkurrenskraft i omställningen.

För en hållbar industri i Sverige
IUC Sverige har nu tagit fram den fjärde rapporten som ger inblick i hur 1300 små och medelstora industriföretag ser på sina utvecklingsbehov, utmaningar och möjligheter. Rapporten bygger på intervjuer som genomförts inom ramen för Robotlyftet.

Vi söker en affärsutvecklare som vill vara med och utveckla en hållbar industri i Gävleborg
Har du ett coachande förhållningssätt och brinner för företagsutveckling? Då kan du vara den affärsutvecklare vi söker!

Omvärldsbevakning juni 2022: Kolavskiljning, inflation och halvledare
I samverkan med Kairos Future erbjuder vi på IUC Gävleborg omvärldsbevakning och trendspaning. Fokus ligger på trender som påverkar svensk industri.